Skip to main content
Kaksi hoitajaa nousemassa ambulanssiin.

Turva-auttajat vastaavat avunpyyntöihin

EMA Ensihoidon turva-auttajien tiimi on valmiina auttamaan turvarannekkeella apua hälyttäviä asiakkaita vuorokauden ympäri! Turvapuhelin tuo ikäihmisten arkeen turvallisuutta ja luo myös lähimmäisille mielenrauhaa.

Turva-auttajatoiminta

Kun asiakas hälyttää apua turvarannekkeellaan, EMA Ensihoidon turva-auttajat lähtevät apuun. Hälytyksen tullessa turvapuhelinpäivystäjä selvittää asiakkaan tilanteen ja välittää tehtävän turva-auttajalle. Turva-auttaja käy asiakkaan luona hoitamassa tilanteen kuntoon.

Perillä voi odottaa kaatunut tai muunlaista apua tarvitseva asiakas, jonka vointi ja hoidontarve arvioidaan. Tarvittaessa turva-auttaja soittaa asiakkaalle ambulanssin tai pyytää itselleen lisäkäsiä auttamaan asiakasta.

Turva-auttajalla on tehtävällä mukanaan hyvä valikoima työssä tarvittavia varusteita. Näitä ovat muun muassa perus ensiaputarvikkeet, kuume-, saturaatio-, verensokeri- ja verenpainemittarit sekä nosturi.

Mikä on itse turvapuhelin

Turvapuhelin on pääosin ikäihmisille tarkoitettu laite, joka edesauttaa häntä asumaan itsenäisesti omassa kodissa mahdollisimman pitkään.

Turvapuhelinlaite asennetaan kotiin (näkyvälle paikalle, esimerkiksi eteisen tai olohuoneen hyllylle) ja asiakas saa ranteeseensa hälytinpainikkeen. Hälytinpainike ei varsinaisesti ole puhelin, eikä siihen tarvitse puhua. Turvapuhelinlaitteessa itsessään on voimakas mikrofoni ja kaiutin. Täten puhelu keskukseen onnistuu siis jopa viereisestä huoneesta. Tämä helpottaa ikäihmistä huomattavasti apua tarvittavassa tilanteessa, sillä hänen ei tarvitse liikkua erikseen hälyttämään apua, sillä ranneke löytyy helposti ranteesta.

Kaksi hoitajaa nousemassa ambulanssiin.

Töihin turva-auttajaksi

Kiinnostaako työ turva-auttajana? Hae mukaan meidän reippaaseen tiimiimme!

Turva-auttajalta vaaditaan sosiaali- ja terveydenhuoltoalan koulutusta sekä ajokorttia. Työ on itsenäistä, mutta tukena on aina muu tiimi sekä tiimivastaava.